Wat heb ik nodig om te starten met affiliate marketing?

Geplaatst op 14-03-2022

Categorie: Computer en internet

Voor het beginnen met affiliate marketing zijn verschillende dingen nodig. Zo werkt affiliate marketing het beste wanneer u een eigen affiliate website heeft. Hiervoor zult u webhosting en een passende domeinnaam nodig hebben. Voor zowel webhosting als de domeinnaam zult u ieder jaar een bedrag moeten betalen. Deze kosten zijn de laatste tijd relatief laag, zodat het betalen van deze jaarlijkse kosten over het algemeen prima te doen is.

Een groot voordeel van affiliate marketing is dat u geen inkoopkosten heeft. U hoeft de producten alleen via uw affiliate webwinkel te promoten. Als de bezoeker een bepaald product via uw webwinkel wil kopen, verwijst u daarbij door naar de website van de merchant. Op de website van de merchant zal de bezoeker het product daadwerkelijk aanschaffen.

Bij het doorsturen van de bezoeker wordt een code doorgegeven, zodat de merchant kan zien dat de bezoeker van uw affiliate shop afkomstig is. De bezoeker wordt dan door de merchant als het ware gekoppeld aan u als affiliate publisher. Zodra de bezoeker op de website van de merchant een product aanschaft, zult u als tussenpersoon een vergoeding ontvangen.

Een affiliate platform waarmee u eenvoudig met affiliate marketing kunt starten, is Daisycon. Maakt u daarbij gebruik van het affiliate script van Vrolijk Internet Services, dan kunt u producten die via Daisycon worden aangeboden eenvoudig opnemen in uw affiliate shop. Bij Daisycon zit een groot aantal affiliate marchants aangesloten waarvan u de producten binnen uw affiliate shop kunt promoten.

Een handig component binnen het affiliate script is het beheerpaneel, waarop u als beheerder kunt inloggen met een tijdens de installatie gekozen gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u binnen het paneel bent ingelogd kunt u de gehele look en feel van uw affiliate shop aanpassen. Ook kunt u via het beheerpaneel producten aan uw affiliate shop toevoegen, die direct zichtbaar zullen zijn voor de bezoekers.